Zwemwedstrijden

Wil jij graag mee doen met de zwemwedstrijden?

​RECREATIEVE ZWEMONTMOETINGEN

Deze groep zwemmers neemt deel aan recreatieve wedstrijden die wij samen met 5 andere verenigingen uit de omgeving organiseren. Dit zijn leuke, gezellige wedstrijden waar de kinderen op een gemoedelijke manier kennis kunnen maken met wedstrijdzwemmen. Na afloop van iedere wedstrijd krijg je een oorkonde. Er zijn 6 wedstrijden per jaar. Iedereen tot en met 18 jaar kan meedoen aan deze wedstrijden.

COMPETITIE

Deze groep zwemmers neemt deel aan het Oost Achterhoek Circuit en de medaillewedstrijden. Dit zijn officiële wedstrijden. Wanneer je een persoonlijk record hebt gezwommen, krijg je een PR-kaartje. Bij de medaillewedstrijden win je een medaille als je als 1e, 2e of 3e eindigt in jouw programmanummer. Er zijn 10 wedstrijden per jaar. Voor deze wedstrijden word je geselecteerd.

Wil jij ook mee doen met wedstrijdzwemmen?Zwemmen is gezond voor je!

Lichaamstransformatie
01. Goed voor blessures

Zwemmen is goed voor je hart. Het is een goede cardio training en perfect voor ouderen, zwangeren en als je herstelt van een blessure.

02. Vergelijking

30 minuten trainen in het water staat gelijk aan een uur landtraining.

03. Hele lichaam

Door te zwemmen train je echt je hele lichaam, waardoor het perfect is om meer kracht te ontwikkelen.

Fit blijven doe je zo...
04. Hart- en vaten

Omdat zwemmen een volledige lichaamstraining is, wordt het bloed hard door je armen en benen gepompt. Het is dus een goede manier om je bloedcirculatie te verbeteren.

05. Een gezond leven

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig, 30 minuten, zwemmen de kans op een vervroegde dood aanzienlijk afneemt*.

06. Verbranding

Door maar 30 minuten rustig te zwemmen verbrand je 200-350 kcal*.