Waterpolo bij De Gendten

Een unieke teamsport bij een gezellige vereniging

Maak kennis met waterpolo bij De Gendten!

Waterpolo is een unieke team-sport, die ook nog in het water word gespeeld. Het doel is, net als met vele andere sporten, om meer doelpunten te scoren dan de tegenpartij.

Waterpolo voor alle leeftijden

Bij De Gendten is iedereen welkom vanaf 6 jaar! De jeugd kan op zijn eigen niveau mee doen in competities of mee doen aan minipolo toernooitjes. Ook heeft De Gendten seniorenteams waar de volwassenen van harte welkom in zijn. De Gendten is er voor zowel de mensen zonder enige ervaring in Waterpolo als de ervaren spelers.

Teams van De Gendten

Waterpolo, daar wordt je sterk van!

Voor Waterpolo heb je alle spieren nodig om boven water te kunnen blijven. Tijdens de trainingen leer je hoe je hoog uit het water kunt komen tijdens het gooien van de bal. Sterke beenspieren zul je er in ieder geval van krijgen. Omdat de sport in het water wordt beoefend komen er relatief weinig blessures voor. Vaak wordt Waterpolo als een harde sport beschreven, maar dit valt dus reuze mee.

Met waterpolo leer je hoe je fatsoenlijk een bal met een hand kunt gooien en vangen. dit is een van de voorbeelden waarmee je jouw handcoördinatie verbeterd. Uiteraard zijn er nog vele andere factoren die ervoor zorgen dat je zowel lichamelijk als geestelijk kan bevorderen. Wil je een stukje proeven van de sport Waterpolo? Neem dan deel aan een van de vrijblijvende waterpolo trainingen. Meer informatie? Mail dan naar waterpolo@degendten.nl!

Alle waterpolotrainingen

Boven Water Blijven

VEEL TRAININGSMOGELIJKHEDEN

Bij DeGendten krijg je als Waterpolo relatief veel trainingsmogelijkheden. De jeugd- teams hebben standaard 2 waterpolo trainingsuren (op dinsdag/woensdag en op vrijdag) en daarnaast zijn de Waterpoloers van harte welkom bij de zwem- trainingen. Deze vinden plaats op Zaterdag en Zondag.

Onze jeugd heeft daarnaast ook nog de mogelijkheid om op woensdag/donderdag in Varsseveld mee te trainen zonder extra kosten!

Onze Senioren trainen op dinsdag en op vrijdag en hebben de mogelijkheid om mee te trainen bij de zwemafdeling (woensdag, zaterdag)