Diploma zwemmen

ZWEM ABC GEHAALD? ER ZIJN NOG VEEL MEER ZWEM- DIPLOMA’S DIE JE KUNT HALEN. WIL JIJ ZE OOK ALLEMAAL BEHALEN?

DIPLOMA ZWEMMEN TERBORG & OMGEVING

Klaar met zwem-ABC? Er zijn er nog vele andere diploma’s die je kunt behalen. Veel kinderen die hun A-, B- of C-diploma hebben behaald, worden lid van De Gendten om hier de zwemsport verder te beoefenen. Diplomazwemmen is op woensdag vanaf 18:00 uur in zwembad Laco Oude IJsselstreek Terborg. Bij De Gendten kun je onder andere synchroonzwemmen, waterpolo, survival, snorkel en zwemvaardigheidsdiploma’s behalen. Elk onderdeel heeft 3 diploma’s. Wanneer je kunt afzwemmen, hoor je van een trainer.

Bij De Gendten kan uw kind verschillende diploma’s halen. Uiteraard heeft elke diploma zijn eigen eisen. U kunt de eisen vinden door op een van de onderstaande links te klikken.

Sterrenplan

Het Sterrenplan is ontwikkeld door de KNZB. Het is de ideale stap tussen het zwem-ABC en de zwemvaardigheidsdiploma’s. Want het gat is best groot tussen deze twee. Bij het Sterrenplan komen veel basisvaardigheden op een leuke, speelse manier aan bod. Sterrenplan bestaat uit diverse certificaten. Het leuke hiervan is dat ieder kind een certificaat kan ontvangen: per certificaat kunnen wij namelijk invullen welke vaardigheden de kinderen beheersen. Kinderen zijn van harte welkom op vrijdag van 18:30 tot 19:15 uur!

ZWEMVAARDIGHEID

Zwemvaardigheidsdiploma 1 is een vervolg op het ABC-zwemmen en omvat verschillende zwemtechnieken. Dit diploma wordt gezien als basis voor de onderdelen (waterpolo, snorkelen, survival en synchroonzwemmen). De kinderen leren onder andere gekleed onder water zwemmen en nieuwe zwemslagen, zoals polocrawl, samengestelde rugslag en de beginners-vlinderslag.

Bij het zwemvaardigheidsdiploma worden de techniek, ademhaling en conditie verbeterd van de slagen die ze al kennen. Er wordt dieper op de zwemslagen ingegaan. Dit kost tijd en veel training. De opdrachten zijn heel afwisselend. Op deze manier zorgen wij dat de kinderen een goede basis krijgen, waar ze de rest van hun leven veel plezier aan zullen beleven.

Na het behalen van dit diploma is het ook mogelijk om zwemvaardigheid 2 en 3 te halen of door te gaan voor de onderdelen: waterpolo, snorkelen, survival of synchroonzwemmen. De onderdelen bestaan ieder uit 3 diploma ’s. Bij ieder diploma wordt het weer een stukje moeilijker.

Snorkel

Voor kinderen die de onderwaterwereld willen ontdekken is snorkelen een leuk onderdeel. Je leert in het begin met het materiaal omgaan, zoals de duikbril opzetten en door de snorkel ademen.

Waterpolo

Het is een praktijkgericht, aantrekkelijk en gevarieerd eisenpakket worden dat past in de beleving van kinderen. Vanwege de nauwe relatie met het spel waterpolo is er voor deze zwemvaardigheidsdiploma’s gekozen om de examenprogramma’s te laten aansluiten op de vaardigheden die gebruikt worden tijdens het spel ‘waterpolo’.

Synchroon

Leuke en best wel moeilijke maar uitdagende bewegingen in het water uitvoeren, dat is synchroonzwemmen. Zoals een balletbeen, de oester en de gehurkte draai. Maar wat dacht je van op je rug onderwater zwemmen? Houdt dat maar eens goed vol! Zeer leuke en gevarieerde oefeningen die worden afgesloten met een mooi diploma.

Survival

Survival is niet alleen maar survival zoals de meeste mensen het survival kennen. Je leert hoe je jezelf makkelijk boven water kunt houden door op je jas of broek te drijven. Ook leer je hoe je drenkelingen redt met de middelen die je bij je hebt en hoe je drenkelingen moet vervoeren in het water.