Eerste keer mini-waterpolo toernooi in Terborg

13-02-2017, Op Zondag 12 Februari 2017 was er in het zwembad in Terborg het eerste Mini Waterpolo toernooi voor De Gendten. Alle kinderen hebben erg veel plezier gehad dus …. het was een groot succes.

12 Januari 2017, precies om 14:00 begonnen de eerste 4 teams aan het Gendten Mini-Waterpolo toernooi. Er lagen over de breedte van het bad 2 velden in het water, de beweegbare bodem was ingesteld op een waterdiepte van 90cm. Het bad zo helemaal ingericht voor de 3 leeftijdsgroepen waarin de Waterpolojeugd de toernooien speelt. De eerste leeftijdsgroep, de kinderen van 6-7 jaar, die spelen in het ondiepe bassin, de groep kinderen van 8-9 jaar, ook met een klein doeltje maar wel in het diepe bad. De laatste groep zijn al echt de grote kinderen van 10-11 jaar, zij spelen met een groot doel en natuurlijk in het diepe bad.

Miniwaterpolo 2017 in Terborg
het Mini Waterpolotoernooi in Terborg
Jeugd en kader
Ook voor deze jonge jeugd was het kader al druk

Het Laco zwembad is ook prima geschikt voor het huisvesten van een mooi jeugdtoernooi. Er is heerlijk veel ruimte rond het bad voor het ruim aanwezige publiek wat zorgde voor een leuke sfeer.

Elke wedstrijd begint met eerst 10 minuten waterpolospel, onder luide aanmoediging van het verenigingskader maar ook de aanwezige ouders en grootouders lieten zich horen. Daarna krijgen alle spelers de mogelijkheid om eens een strafworp te nemen. Hier blijken de doeltjes voor enkele kinderen echt al te klein en de ballen gaan dan ver over. Maar het is erg mooi om de passie voor het mooie waterpolospel al bij zo jonge kinderen te kunnen zien. Het zal wel weer even duren voordat er een volgende editie van dit Mini-waterpolo toernooi in Terborg zal worden georganiseerd. Op z’n vroegst volgend jaar. Laten we er alles aan doen om dan toch minimaal met 1 eigen Gendten Jeugd team te kunnen meedoen. Dat De Gendten geen eigen team kon inschrijven was toch wel (het enige) een minpunt. Dit mogen we onze eigen Gendten kinderen echt niet onthouden. Afsluitend nog een bedankje aan Jansen Terborg die het mogelijk heeft gemaakt dat we de jeugddoeltjes compleet hadden.